Chai Latte sirup

180x

100 % ovocný koncentrát

Balení 250 ml
Skladem
185 Kč
Balení 500 ml
Skladem
248 Kč
Balení 1000 ml
Skladem
385 Kč

Ceny uvedeny včetně 12% DPH

Nakupte za 1950 Kč a dopravu máte po ČR ZDARMA

Máte restauraci, kavárnu nebo bar? Vyzkoušete naše 1l gastro sirupy.

Chai Latte sirup je poctivý koncentrovaný sirup na bázi hroznového koncentrátu a voňavého výluhu ze sypaného černého čaje Assam a orientální směsi kořenískořice, kardamomu, zázvoru, hřebíčku a bílého pepře. Neobsahuje žádný přidaný cukr, umělá sladidla, konzervanty ani chemii. Je přirozeně bez lepku, bez alergenů, bez GMO a bez přidané vody.

Díky své výrazné a harmonické chuti je ideální pro přípravu teplého i ledového chai latté, ale výborně se hodí i k dochucení mléka, čajů, kaší, smoothie nebo dezertů. Při pečení dodá sušenkám, koláčům či domácí granole autentický orientální nádech.

Naše sirupy neobsahují: lepek, gmo, konzervanty, umělá barviva, přidané cukry, umělá sladidla, přidané chemické látky a tedy jsou i bez alergenů. Naše koncentrátové sirupy neředíme vodou a ani nijak nezahušťujeme.

  • Jednoduchá příprava
  • Pohodlné dávkování 1 -2 lžičky dle chuti.

Jednoduché dávkování sirupů
K sirupům si můžete dokoupit i naši dávkovací pumpičku.

 

 

Skladování a spotřeba

Sirup neobsahuje vodu a proto se v neředěném stavu nezkazí. V chladu krystalizuje podobně jako včelí med, což není na závadu. Teplem se sirup vrátí do tekutého stavu. Stejně tak na závadu není drobná sedimentace na dně (vinný kámen) a zákal, běžná věc u přírodních produktů. Doba trvanlivosti ovocného koncentrátu je 12 měsíců. Po otevření skladujte v chladu a  spotřebujte do 30 dnů. Nevystavujte přímému slunci.

Pro výrobce potravin a nápojů
Kvalitní malinový koncentrát dodáváme i ve velkoobchodních baleních. Podívejte se na naši stránku velkoobchodu pro ovocné koncentráty. Spojte se s námi! Rádi se domluvíme na spolupráci.

 

Víte, že na výrobu 1 litru našeho koncentrátu se spotřebuje 7 kg čerstvého ovoce?  Doporučujeme pro dospělé, děti i sportovce s fyzickou a psychickou zátěží.

 

Proč přírodní cukry

Přírodní cukry jsou zdravé a také důležitým a jedinečným zdrojem energie pro životní funkce mozku a srdce. Pro Vaše tělo jsou skvělým zdrojem potřebné energie. Doporučujeme pro dospělé, děti i sportovce s fyzickou a psychickou zátěží. Zajisté si najde své milovníky u dětí, pro které je vhodným přírodním sladidlem na rozdíl od nezdravého řepného cukru.

Recepty

Chai latte
Ingredience:
• 30 ml Chai Latte sirupu
• 200 ml mléka
• Led (pokud chceš ledovou verzi)
Postup: Zalijte sirup našlehaným teplým mlékem a můžete vychutnat oblíbený kořeněný nápoj.
Chai banánový chlebíček
Ingredience:
• 2 zralé banány
• 2 vejce
• 100 ml oleje
• 150 g mouky
• 1 prášek do pečiva
• 2 lžíce chai sirupu.
Postup: Vše smíchej, nalij do formy a peč při 170 °C cca 45 minut.
Chai krém do skleničky
Ingredience:
• 200 g mascarpone
• 100 ml šlehačky
• 1–2 lžíce chai sirupu.
Postup: Ušlehej vše do hladkého krému, podávej ve skleničce s granolou nebo sušenkou.
Chai latté sušenky
Ingredience:
• 100 g másla
• 1 vejce
• 5 lžic chai sirupu
• 180 g mouky
• ½ lžičky prášku do pečiva
• špetka soli
Postup: Vyšlehej máslo, přidej vejce a sirup, pak mouku a prášek.
Tvaruj kuličky, dej na plech, peč při 170 °C 10–12 min.
Chai latté koláč
Ingredience:
• 2 vejce
• 100 ml oleje
• 5 lžic chai sirupu
• 150 g hladké mouky
• 1 prášek do pečiva
• 100 ml mléka
Postup: Vyšlehej vejce, přidej olej, sirup a mléko. Vmíchej mouku s práškem.
Nalij do formy a peč při 170 °C cca 30–35 min.

Složení

hroznový koncentrát, výluh ze sypaného indického čaje Assam, kardamonu, zázvoru, skořice, hřebíčku a bílého pepře
Doporučené ředění 1:11

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 1083kj/255kcal
Tuky <0,1gr
– z toho nasycené mastné kyseliny <0,1gr
Sacharidy 63,2gr
– z toho cukry 60gr
Bílkoviny 0,5gr
Sůl 0,005gr

Štítky

Káva
Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.