Perník ze špaldy

24 porcí
50 min.
0x

Suroviny

  • 350 g špaldové mouky
  • 100 ml hroznového čirého sirupu
  • 150 ml kokosového oleje
  • 0,5 l kefíru
  • kypřící prášek bez fosfátu
  • lžíce koření do perníku
  • 1 x vejce
  • 2 lžíce karobu
  • 2 lžíce kakaa
  • hrst vlašských ořechů

Postup:

  1. Smícháme zvlašť suché a mokré suroviny: 350 g špaldové mouky, 100 ml hroznového čirého sirupu, 150 ml kokosového oleje, 0,5 l. kefíru, kypřícího prášeku bez fosfátu, lžíce koření do perníku, celé vajíčko ( nejlépe od šťastných slepic ), 2 lžíce karobu, 2 lžíce kakaa, hrst vlašských ořechů.
  2. Nakonec vše promícháme dohromady a pečeme na 170 stupňů cca 45 minut.
  3. Po vychladnutí polejeme perník rozehřátou 70 % čokoládou. Necháme vychladnout.

Vyzkoušejte také

Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.