Pstruh na másle s petrželovým bramborem

2 porce
60 min.
0x

Suroviny

  • Pstruh (1 ryba je na 1 - 2 porce dle velikosti)
  • Brambory
  • Řepa (sirová a ve slupce)
  • Bylinky
  • Mořská sůl
  • Citronka (idálně náš citronový koncentrát)
  • Umeocet
  • Olivový olej dle chuti

Postup:

Připravili jsme pro Vás lahodný recept na pečeného pstruha zakápnutého naší citronkou neboli 100 % přírodním koncentrátem  podávaný s pečenou červenou řepou a petrželovými brambory. 

Příprava prstruha

  1. Pstruha očistíme, uvnitř prosolíme mořskou solí a bylinkami.
  2. Smažíme z obou stran do zlatova.
  3. Poté vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby na 160 stupňů.

Příprava petrželových brambor

  1. Mezi tím dáme vařit brambory ve slupce,
  2. Po uvaření si připravíme další hrnec, kam vkládáme oloupané a nakrájené ještě teplé brambory, vždy pod pokličku.
  3. Nakonec vložíme nakrájené čerstvé bylinky a dostatečné množství másla. Přiklopíme pokličku a pořádně prokvedláme než se brambory obalí v másle a bylinkách. Osolíme mořskou solí dle chuti.

TIP: výborné jsou petrželové brambory šťouchané:)

Příprava pečené řepy

  1. Červenou řepu ve slupce zabalíme do alobalu (každou řepu zvlášť) a pečeme v troubě 1,5 hodiny na 200 stupňů ve slupce.
  2. Po vychladnutí oloupeme, nakrájíme, zakápneme umeoctem a olivovým olejem, navrch posypeme sezamovým semínkem.

Štítky

Ryby

Vyzkoušejte také

Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.