Postup:
Připravili jsme pro Vás lahodný recept na pečeného pstruha zakápnutého naší citronkou neboli 100 % přírodním koncentrátem podávaný s pečenou červenou řepou a petrželovými brambory.
Příprava prstruha
- Pstruha očistíme, uvnitř prosolíme mořskou solí a bylinkami.
- Smažíme z obou stran do zlatova.
- Poté vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby na 160 stupňů.
Příprava petrželových brambor
- Mezi tím dáme vařit brambory ve slupce,
- Po uvaření si připravíme další hrnec, kam vkládáme oloupané a nakrájené ještě teplé brambory, vždy pod pokličku.
- Nakonec vložíme nakrájené čerstvé bylinky a dostatečné množství másla. Přiklopíme pokličku a pořádně prokvedláme než se brambory obalí v másle a bylinkách. Osolíme mořskou solí dle chuti.
TIP: výborné jsou petrželové brambory šťouchané:)
Příprava pečené řepy
- Červenou řepu ve slupce zabalíme do alobalu (každou řepu zvlášť) a pečeme v troubě 1,5 hodiny na 200 stupňů ve slupce.
- Po vychladnutí oloupeme, nakrájíme, zakápneme umeoctem a olivovým olejem, navrch posypeme sezamovým semínkem.