Celozrnné mrkvové muffiny

18 porcí
25 min.
0x

Suroviny

  • 2 vejce
  • 240 ml kokosového oleje
  • 100 ml našeho čirého hroznového sirupu (nebo použijte jiné sladidlo)
  • 200 g na jemno nastrouhané mrkve
  • 150 g špaldové mouky
  • 1 lžička vinného kamene bez fosfátu
  • ½ lžičky bio jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice

Postup:

  1. V míse rozšlehejte 2 vejce
  2. Vmíchejte 240 ml kokosového oleje, 100 ml našeho čirého hroznového sirupu (nebo použijte jiné sladidlo) a 200 g na jemno nastrouhané mrkve.
  3. Vezměte druhou mísu a odvažte 150 g špaldové mouky, přidejte 1 lžičku vinného kamene bez fosfátu, ½ lžičky bio jedlé sody, špetku soli a 1 lžičku mleté skořice.
  4. Poté obě složky důkladně  smíchejte dohromady a můžete rozdělit do formy na muffiny.
  5. Pečeme na 180 stupňů, cca 25 minut.

Vyzkoušejte také