3 lžíčky kypřícího prášku z vinného kamene bez fosfátů
1 lžíčku jedlé sody
2 celá vejce
150 ml našeho hroznového čirého sirupu
100 ml rostlinného mléka
150 g kokosového oleje
250 g tvarohu
Podělte se o tento recept
Postup:
Smícháme 500 g špaldové mouky, 3 lžíčky kypřícího prášku z vinného kamene bez fosfátů, 1 lžíčku jedlé sody.
V mixéru vyšleháme 2 celá vejce, 150 ml našeho hroznového čirého sirupu, 100 ml rostlinného mléka, 150 g kokosového oleje, přidáme pár kapek vanilkového bio extraktu.
Po vyšlehání pomalu vmícháme 250 g tvarohu a připravenou mouku.
Vypracujeme těsto a dále přidáme hrst ořechů, hrst kokosu a hrst rozinek nebo brusinek.
Pečeme na 150 stupňů asi 50 minut podle Vaší trouby. Vánoční štolu necháme uležet alespoň dva dny a pak je to ještě větší dobrůtka.