Tvarohová štola - TIP na výtečný recept | Slaskoukjidlu.cz

Tvarohová štola

23 porcí
19 min.
0x

Suroviny

  • 500 g špaldové mouky
  • 3 lžíčky kypřícího prášku z vinného kamene bez fosfátů
  • 1 lžíčku jedlé sody
  • 2 celá vejce
  • 150 ml našeho hroznového čirého sirupu
  • 100 ml rostlinného mléka
  • 150 g kokosového oleje
  • 250 g tvarohu

Postup:

  1. Smícháme 500 g špaldové mouky, 3 lžíčky kypřícího prášku z vinného kamene bez fosfátů, 1 lžíčku jedlé sody.
  2. V mixéru vyšleháme 2 celá vejce, 150 ml našeho hroznového čirého sirupu, 100 ml rostlinného mléka, 150 g kokosového oleje, přidáme pár kapek vanilkového bio extraktu.
  3. Po vyšlehání pomalu vmícháme 250 g tvarohu a připravenou mouku.
  4. Vypracujeme těsto a dále přidáme hrst ořechů, hrst kokosu a hrst rozinek nebo brusinek.
  5. Pečeme na 150 stupňů asi 50 minut podle Vaší trouby. Vánoční štolu necháme uležet alespoň dva dny a pak je to ještě větší dobrůtka.

Vyzkoušejte také