Cizrna na kari

4 porce
20 min.
6x

Suroviny

  • 1 x cibule
  • 3 x stroužek česneku
  • 1 x plechovka cizrny
  • ½ plechovky kokosového mléka
  • ½ lžičky koření garam masala
  • kousek čerstvého zázvoru
  • mořská sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na olivovém oleji osmahneme cibulku
  2. Přidáme utřený česnek, koření garam masalu, mořskou sůl, pepř a trochu mletého nebo čerstvého zázvoru
  3. Krátce zahřejeme a necháme koření rozvonět.
  4. Přidáme rajčata, kokosové mléko a povaříme asi 10 minut.
  5. Ke konci vmícháme cizrnu (můžete použít z plechovky nebo suchou, kterou si musíte jeden den dopředu namočit a následující den uvařit ).
  6. Ozdobíme koriandrem a konopnýma semínkama a můžeme podávat.

 

TIP: zkuste přidat sušené, jemně namleté chilli papričky…

Vyzkoušejte také

Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.