Celozrnný hruškový koláč - TIP na výtečný recept | Slaskoukjidlu.cz

Celozrnný hruškový koláč

12 porcí
40 min.
0x

Suroviny

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžičky vinného kamene bez fosfátu
  • 1/2 lžičky jedlé bio sody a špetku soli
  • 2 vejce (ideálně od veselých slepic)
  • 100 ml našeho čirého hroznového sirupu (možné použít i jiné sladidlo)
  • ½ hrnku kokosového oleje
  • ½ hrnku rostlinného mléka
  • pár kapek bio vanilkového extraktu
  • vlašské ořechy
  • 4 hrušky
  • slunečnicová semínka
  • neloupaný sezam, kokos
  • skořicový třtinový cukr

Postup:

  1. V jedné míse smícháme 2 hrnky celozrnné špaldové mouky, 2 lžičky vinného kamene bez fosfátu, 1/2 lžičky jedlé bio sody a špetku soli.
  2. V druhé míse vyšleháme metličkou 2 vajíčka a přidáme 100 ml našeho čirého hroznového sirupu (možné použít i jiné sladidlo), ½ hrnku kokosového oleje, ½ hrnku rostlinného mléka a pár kapek bio vanilkového extraktu pro lahodnou vůni.
  3. Obě složky spojíme dohromady, důkladně promícháme a vlijeme do koláčové formy.
  4. Na těsto poklademe vlašské ořechy a navrch nakrájíme na slabé plátky 4 hrušky, které posypeme slunečnicovými semínky, neloupaným sezamem, kokosem a skořicovým třtinovým cukrem.
  5. Dáme péct na 200 stupňů, cca 30 – 40 minut.

Vyzkoušejte také