
Postup:
- V jedné míse smícháme 2 hrnky celozrnné špaldové mouky, 2 lžičky vinného kamene bez fosfátu, 1/2 lžičky jedlé bio sody a špetku soli.
- V druhé míse vyšleháme metličkou 2 vajíčka a přidáme 100 ml našeho čirého hroznového sirupu (možné použít i jiné sladidlo), ½ hrnku kokosového oleje, ½ hrnku rostlinného mléka a pár kapek bio vanilkového extraktu pro lahodnou vůni.
- Obě složky spojíme dohromady, důkladně promícháme a vlijeme do koláčové formy.
- Na těsto poklademe vlašské ořechy a navrch nakrájíme na slabé plátky 4 hrušky, které posypeme slunečnicovými semínky, neloupaným sezamem, kokosem a skořicovým třtinovým cukrem.
- Dáme péct na 200 stupňů, cca 30 – 40 minut.