Bábovka ze špaldy - TIP na výtečný recept | Slaskoukjidlu.cz

Bábovka ze špaldy

18 porcí
60 min.
1x

Suroviny

  • 250g celozrnné špaldové mouky
  • 4 vajíčka od šťastných slepic
  • 1,5 dcl oleje
  • 1 dcl horké vody
  • 100 ml našeho čirého hroznového koncentrátu
  • 2 - 3 lžíce pravého kakaa
  • 1 lžička bourbon vanilka mletá
  • 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • špetka soli
  • kokos na vysypání formy

Postup:

  1. Z bílků vyšleháme sníh se špetkou soli, který si zatím odstavíme.
  2. V další míse ušleháme žloutky s olejem a horkou vodou. Poté přidáme čirý hroznový koncentrát a vanilku.
  3. Opatrně vmícháme do těsta prosátou mouku s práškem do pečiva a zapracujeme jemně bílky.
  4. Oddělte si menší část těsta a vmíchejte do něj kakao.
  5. Střídavě nalijte těsto do vymazané a vysypané formy a pečeme přibližně 40 minut na 160 stupňů.
  6. Konečný stav překontrolujte špejlí. 

 

Vyzkoušejte také