Bábovka ze špaldy

18 porcí
60 min.
2x

Suroviny

  • 250g celozrnné špaldové mouky
  • 4 vajíčka od šťastných slepic
  • 1,5 dcl oleje
  • 1 dcl horké vody
  • 100 ml našeho čirého hroznového koncentrátu
  • 2 - 3 lžíce pravého kakaa
  • 1 lžička bourbon vanilka mletá
  • 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • špetka soli
  • kokos na vysypání formy

Postup:

  1. Z bílků vyšleháme sníh se špetkou soli, který si zatím odstavíme.
  2. V další míse ušleháme žloutky s olejem a horkou vodou. Poté přidáme čirý hroznový koncentrát a vanilku.
  3. Opatrně vmícháme do těsta prosátou mouku s práškem do pečiva a zapracujeme jemně bílky.
  4. Oddělte si menší část těsta a vmíchejte do něj kakao.
  5. Střídavě nalijte těsto do vymazané a vysypané formy a pečeme přibližně 40 minut na 160 stupňů.
  6. Konečný stav překontrolujte špejlí. 

 

Vyzkoušejte také

Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.