Bezlepkové makové koláčky

12 porcí
30 min.
0x

Suroviny

  • 1 x vejce od šťastných slepic
  • 1 mozarella
  • ½ lučiny
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • Hroznový sirup čirý
  • jedlá soda
  • umletý mák
  • mléko
  • umletý mák
  • bourbon vanilka
  • kapka rumu

Postup:

Příprava těsta

  1. V míse smícháme vajíčko, mandlovou a kokosovou mouku, hroznový čirý sirup a jedlou sodu.
  2. V kastrůlku rozpustíme na mírném plameni lučinu a mozarellu a po vychladnutí směs přidáme k ostatním ingrediencím, které jsme smíchli v míse.

Náplň:

  1. Smícháme umletý mák, mléko, citronová šťáva ( já použila naší sos citronku, která je opravdu všestranná), bourbon vanilku a kapku rumu

Závěr:

  1. Z těsta vytvarujeme koláčky,  rozložíme na pečící papír, navrch každého těstové koláčku dáme makovou náplň a ozdobíme ořechy.
  2. Pečeme v troubě na 180 stupňů 30 minut.

Vyzkoušejte také

Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.