Zapečené lilky s rajčatovou omáčkou a parmezánem

8 porcí
60 min.
0x

Suroviny

  • lilek
  • olivy
  • bylinky
  • cibule
  • mořská sůl
  • loupaná rajčata
  • mozzarella
  • parmazán

Postup:

  1. Připravíme si rajčatovou omáčku – na pánvi zpěníme cibulku, přidáme česnek, kousky nakrájených oliv a bylinky. Dále přidáme loupaná rajčata a dochutíme mořskou solí.  Vaříme cca 10 minut.
  2. Lilek nakrájíme na plátky a jednotlivé plátky osmažíme na pánvi po obou stranách
  3. Osmažené plátky lilku vložíme do zapékací formy a vrstvíme s rajčatovou omáčkou a mozzarellou.
  4. Poslední vrstvu posypeme strouhaným parmazánem.
  5. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.