Zapečené lilky s rajčatovou omáčkou a parmezánem - TIP na výtečný recept | Slaskoukjidlu.cz

Zapečené lilky s rajčatovou omáčkou a parmezánem

8 porcí
60 min.
0x

Suroviny

  • lilek
  • olivy
  • bylinky
  • cibule
  • mořská sůl
  • loupaná rajčata
  • mozzarella
  • parmazán

Postup:

  1. Připravíme si rajčatovou omáčku – na pánvi zpěníme cibulku, přidáme česnek, kousky nakrájených oliv a bylinky. Dále přidáme loupaná rajčata a dochutíme mořskou solí.  Vaříme cca 10 minut.
  2. Lilek nakrájíme na plátky a jednotlivé plátky osmažíme na pánvi po obou stranách
  3. Osmažené plátky lilku vložíme do zapékací formy a vrstvíme s rajčatovou omáčkou a mozzarellou.
  4. Poslední vrstvu posypeme strouhaným parmazánem.
  5. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

Vyzkoušejte také